5dl vatten
1-2 dl kvarg
1msk honung
25g jäst
5g salt
10dl mjöl
+ allt annat du vill ha i :)
Måtta upp vattnet och häll den i en kastrull och släng i kvargen, värm till "fingertemp".
Dra ner 25g jäst i en stor bunke och stö över saltet. Hitta honungen och dra ner en klick och rör om. (Har ingen aning om det spelar någon roll men jag brukar röra om några gånger så det blir en smet av det hela).
När vattnet är varmt nog så slår du bara över det i bunken och börjar mata i med mjölet.
Smeten ska fortfarande vara kladdig när du har dragit i all mjöl + andra saker (men det verkar inte spela så stor roll igentligen för jag har lyckas med en allt för "torr" deg och en allt för kladdig). Det är i denna fas som du kan tillsätta + annat eftersom dom sakerna också påverkar hur pass mycket mjöl du kommer att få ha i.
Personligen drar jag i "naturgodis" av alla slag, och vad jag tycker spelar det ingen roll vad man stoppar i för det smakar lika gott endå :)
Det man kanske ska tänka på är att "naturgodis" nog innehåller mer kcal än vad vanligt godis gör eftersom mycket av det är nötter. Men man kan se det som att magen mår bra av det samt att det blir gott, så blir det lite lättare att dra i sakerna.

Torkade jordgubbar :) hmmm gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar